Pensioenbalie voor arbeidsrecht en ondernemingsrecht advocaten

Ondersteuning voor advocaten

Met Pensioenbalie arbeids- en ondernemingsrecht bieden wij u de support en kennis rondom pensioen 

die u nodig heeft om uw relaties ook op dit gebied te kunnen ondersteunen. Daarmee dient u uw cliënt optimaal, 

voegt u meerwaarde toe en ontstaat er declarabiliteit. Pensioenbalie heeft diverse niveau's. Hieronder wordt het basispakket uitgelicht. Mocht u meer verdieping zoeken hebben wij tevens een uitgebreide variant met volledige ondersteuning.

De voordelen van Pensioenbalie voor advocaten

De voordelen van Pensioenbalie voor u: 

  • Twee kennissessies met 4 PO punten
  • Telefonische helpdesk
  • Ondersteuning door regionale, juridisch opgeleide consultants
  • Informatieve nieuwsbrieven
Ter introductie kunt u zich aanmelden

Ontdek het in de praktijk

Ter introductie kunt u eenmalig een Pensioenbalie kennissessie bijwonen. Voor slechts € 75,- (excl. btw) kunt u zich ter introductie aanmelden voor een sessie bij u in de buurt. Meteen goed voor 2 PO-punten en na afloop weet u hoe u de complexe pensioenmaterie praktisch kunt toepassen. Deze investering wordt bij aansluiting bij het Pensioenbalie netwerk verrekend.

Kennismaken met Pensioenbalie?

Meld u direct aan voor een introductie kennissessie

Meerwaarde voor uw arbeids- en ondernemingsrecht clienten

Voorkom pensioenclaims voor uw clienten

Bij het sluiten en wijzigen van pensioenregelingen hebben de arbeidsrechtelijke aspecten veelal weinig aandacht gekregen. Als gevolg daarvan worden werkgevers door (ex-)werknemers aangesproken op hun zorgplicht. Gevaarlijk, omdat werkgevers behoorlijke risico’s kunnen lopen, met schade die jarenlang kan aanhouden.


Hier kunt u een aantal voorbeelden lezen over hoe werknemers onverwachte claims indienden bij hun (oud) werkgever.


Het Pensioenbalie pakket

Pensioenbalie bestaat jaarlijks uit twee kennissessies over pensioen en daaraan gerelateerde arbeidsvoorwaardelijke zaken. Laagdrempelig en voldoende praktisch gericht om u de nodige kennis en tools te verschaffen om direct mee aan de slag te kunnen. Tevens inbegrepen bij Pensioenbalie is de telefonische helpdesk. Deze door een juridisch opgeleide pensioenconsultant bemande helpdesk is bedoeld u te ondersteunen in de eerste aanleg bij de benadering van pensioen in uw dossiers. Ondersteuning dus om pensioen echt onderdeel te maken van uw repertoire. Daarnaast ontvangt u regelmatig informatieve nieuwsbrieven, die u desgewenst kunt vertalen naar nieuwsberichten voor uw relaties. 


Investeren in Pensioenbalie

Uw investering bedraagt € 449,- (excl. btw) per deelnemer voor een heel jaar deelname. Voor een éénmalige, vrijblijvende kennismaking via het bijwonen van een Pensioenbalie kennissessie, betaalt u ter introductie € 75,- (excl. btw)*.

* deze investering wordt bij aansluiting bij het Pensioenbalie netwerk verrekend.


Zoekt u meer verdieping? 

Bekijk Pensioenbalie uitgebreid

Als u nog meer verdieping zoekt komt u wellicht in aanmerking voor onze uitgebreide Pensioenbalie dienstverlening met onder andere Studiemiddagen met thematische actualiteiten en jurisprudentie om praktijksituaties te bespreken, dus altijd tot in detail op de hoogte van de allernieuwste ontwikkelingen. Met bijdrage van toonaangevende pensioen(recht)advocaten en uiteraard de mogelijkheid van PO-punten. Ook ondersteunen wij u in uw taak om preventief te handelen, bijvoorbeeld door gezamenlijk DD's uit te voeren op uw pensioendossiers. Voor meer informatie over deze verdieping met uitgebreide mogelijkheden klikt u hier.

Liever een ander pakket?

PCS is geschikt voor accountants

Pensioen Control Support (PCS)

Geschikt voor accountants

PCI is geschikt voor pensioenadviseurs

Pensioen Control Interactief (PCI)

Geschikt voor pensioenadviseurs