Over ons

Nederlands Pensioenbureau is de kennispartner in de pensioenbranche. Advocaten, accountants & pensioenadviseurs volgen bij ons trainingen en blijven up-to-date met onze pakketten op maat. Ondersteuning in de praktijk 

met experts: wij vertalen complexe pensioenvraagstukken naar begrijpelijke taal.

We zijn hard op weg

Het doel: de dienstverlening van het pensioenadvies in Nederland naar een hoger niveau tillen.

Te beginnen met onze eigen klanten, die we dagelijks stevig ondersteunen in ons netwerk voor Pensioen Control. Rapportcijfer uit de laatste CEDEO Accountancy Audit: Klanttevredenheid 98,1 %.


Gemeten werd onder andere: samenwerking & relatiebeheer, prijs-kwaliteitverhouding, niveau trainingen, vakinhoudelijke kennis, beschikbaarheid van alle informatie waar je naar zoekt.

Samenwerking in de pensioenbranche

Ons werk kunnen we niet alleen. Daarom voeren we regelmatig overleg met op de pensioenbranche invloedrijke partijen. Denk aan belangrijke marktspelers als de Autoriteit Financiële Markten (AFM), De Nederlandse Bank (DNB), het Verbond van Verzekeraars, de Pensioenfederatie, de verschillende beroepsorganisaties (NBA, RB, FFP, etc.) en uiteraard de politiek. Dat houdt onze visie op de pensioenmarkt scherp en onze kennis en kunde actueel.

Wat anderen over ons zeggen

Inspirerend

"Je krijgt de nieuwste wetswijzigingen en weetjes. Er zijn vragenrondes, groepsdiscussies en open brainstormsessies waar je met andere specialisten kunt sparren."


Nuttig

"In het begin schrokken we wel even van de prijs, maar inmiddels zien we wat daar allemaal tegenover staat. Het is beslist nuttig met al die wijzigingen in pensioenland."


Inzicht in de risico's

    "Nooit geweten dat er zoveel arbeidsrechtelijke risico’s zich kunnen voordoen"      


deskundig

“Praktijkgerichte opleiding, zeer deskundige docenten. Duidelijke visie op het onderwerp pensioen ( fiscaal, juridisch en civiel). Zeer inspirerend!”


Using multiple testimonial sliders on a single page might result in a faulty functionality. Please do not use more than 1 slider per page.

Partners van Nederlands Pensioenbureau

NBA


Registers Belasting adviseurs


CEDEO erkend


CEDEO erkend


Tevreden tot zeer tevreden klanten

Het Stichting Cedeo is een onafhankelijke, door de overheid erkende keuringsinstantie die de kwaliteit van HR-dienstverleners meet en waarborgt. Hun erkenning is hét keurmerk voor de HR-sector. Iedere twee jaar voert Cedeo opnieuw een audit uit.

Samenwerkingsverband met pensioenjuristen en - consultants

Nederlands Pensioenbureau Associé


NPB Associé is een samenwerkingsverband van pensioenjuristen en -consultants op initiatief van, en in samenwerking met, Nederlands Pensioenbureau. De aangesloten adviseurs hebben allen een pensioen juridische opleiding genoten en werken nauw samen met Nederlands Pensioenbureau. De kennisterreinen binnen NPB Associé zijn actuarieel en civiel juridisch. NPB Associé werkt samen met accountantsorganisaties en advocatenkantoren.

Werkwijze

Pensioenregelingen zijn een complex juridisch gebied. NPB Associés benaderen pensioenadvies dan ook vanuit deze complexiteit, waarbij het essentieel is de boodschap eenvoudig over te brengen. Door de juridische complexiteit te onderkennen waarborgen we dat werkgevers beschermt worden voor eventuele claims van hun (oud) werknemers. Ook is deze risico onderkenning van belang als de onderneming verkocht wordt. In dat geval is preventief onderzoek (juridische pensioen audit) altijd lonend. Bedoelde audit voeren wij samen met u als accountant, respectievelijk advocaat, uit. Hierbij verdelen we de taken op evenwichtige wijze.


Wij werken uitsluitend via netwerkpartners. Dit zijn accountantsorganisaties en advocaten kantoren. Vaak koppelen wij onze netwerkpartners weer aan elkaar, waardoor aan alle kanten synergie ontstaat.

Kennismaken met de kennispartner in de pensioenbranche?

Wij helpen de adviseur aan het juiste advies